torsdag 9 augusti 2007

Dags att lägga huvudet på kudden

Jag har ju flyttat i dag. En del av er vet att jag kommer från en annan webplats - som jag nu lämnat bakom mig. Det tar på krafterna att flytta. En del att packa med sig - en del att ta avsked av. Nu ska jag landa i min sköna säng. I mitt vilsamma sovrum. Och drömma. Sött och lugnt.

En bra bit på väg


När vi flyttade in här var köket en dröm (mardröm) - i typiskt 60-talssnitt. Säkert på sin tid super-dupermodernt med historiens första laminat på luckorna och käckt överhäng över arbetsbänken.
Inget för oss.
Vi hade ritat om köket och rivit väggarna till matsalen innan vi ens hann in med våra första flyttkartonger.
Men så tog pengarna slut. Prioriteringen blev en annan än vad vi trott. Budgetrenovering eller ingen alls blev modellen.
Nu under semestern har vi krönt arbetet med ett nytt golv. Tjusigt va?
Nu är det bara färg i taket och några ynka lister (de som alltid har en förmåga att lämnas till sist...) kvar.

Älskade huset






När vi klev in genom dörren till vårat hus blev vi kära. Alla fem. På en gång. Det sade bara klick och vi visste att här ville vi bo. Det är en underbar känsla det där. Allt som vi gått och funderat över i några år föll plötsligt på plats.



Nu var det ju ändå en del som inte föll oss på läppen. Så vi fixar ju en del. I sommar skulle vi måla. Och det kan ni ju gissa hur det gick (går).



Men lite blev gjort. Och vi glädjs åt det. Vi kan titta på garageväggen när vi vill känna oss nöjda. Och vi kan sitta på vår veranda och njuta - även regniga dagar.

Guldstund i vardagen


Min älskade hjälte och jag cyklade från dagis i dag också. Vi mellanlandade i stan och åt chokladboll och kladdkaka. Inte nyttigt - med gud så mysigt. Det gäller att ta tillfället i akt. Jag skriker och ryar så mycket att jag blir hes i bland. Då måste jag stanna upp emellanåt och försöka se det goda i livet. Eftermiddagen i solen var god. Krafterna kom tillbaka. Min hjälte somnade bums när vi kom hem.