söndag 13 januari 2008

Granen ut - myrten in

Nu är hela julen utstädad hos oss. (Utom ljusen i buskarna utomhus - de får hänga med året runt, det blir liksom enklast så!!!)
Ut for granar, granris, tomtar, adventsljusstakar och stjärnor.
In kom myrten och tulpaner och det känns som om våren är på väg!

Farmors lampa

Vi har varit utan lampa i vardagsrummet sedan vi flyttade in. Vissa saker faller liksom aldrig på plats. För att få lite ljus satte vi upp en glödlampa som hängde i en vit sladd. Jättetjusigt... Och tillslut blir man hemmablind och tiden går. Nu har vi ett tag funderat på vad vi ska ha i taket. Eftersom det är spänntak i vardagsrummet så är det inte helt lätt. Det går ju inte att skruva något i taket utan måste hängas i en krok.
I går fixade vi och donade här hemma - röjde garderober, pannrum, vind... Och på vinden hittade jag farmors gamla Karlskronalampa som jag totalt glömt bort.
Och vips löste sig vardagsrumslampeproblemet. Och farmor fick flytta in hos oss! Visst är den vacker!

Välkommen brickbord







Vissa saker släpper en inte. Brickbordet från Designhouse Stockholm har länge legat på min önskelista. Trodde väl kanske att det var en svart bricka som skulle hamna hemma hos oss, men det blev en cremefärgad. Den är sååå fin. Jag blir lycklig varje gång jag tittar in i vardagsrummet. Köpte brickbordet på Mariella inredningar.
Blev alldeles överväldigad över deras generositet och kundvänlighet. Fick låna hem alltihopa utan att betala ett öre. De skrev upp mig och mitt nummer i en liten svart bok och litade fullkomligt på att jag skulle komma tillbaka. Trodde knappt att sånt existerade längre. Tack för det förtroendet!