tisdag 21 augusti 2007

Dagens tre

Jo. Visst finns de. Hela tiden. Om man bara öppnar sina sinnen.

1. 16-åringen klippte sig. Han kom upp till jobbet och visade upp sig. Tyckte det var för kort och när jag hallelujade frisyren sade han torrt "du är ju min mamma, vad ska du annars säga". Han blev skitsnygg - helt opartiskt uttalande.

2. 15-åringen började skolan på riktigt i dag. Efter skolan stack han och badade med kompisar och sen vidare hem till nån. Mer än vad han gjort totalt under den senaste veckan. Tacka vet jag rutiner.

3 .4-åringen sade att jag är världens bästa. Klappade mig på kinden och somnade. Vad han inte visste var att han i den stunden kunde bett mig om vad som helst - och fått sin vilja igenom.

Jag och Tara



Här kommer jag och min nyafunna vän Tara att landa alldeles strax. Vi, Tara och jag, har röjt lite, fixat till det i köket, slängt i en tvätt och nattat lilleman och tycker att vi vid det här laget är värda en stund tillsammans. Det blir lite te också. Varmt, vitt te.
Ljuvligt. Såna här stunder ska njutas. Snart är hösten över oss och jag sätter mig inte frivilligt ute på trappen...

Gravid - igen

Ja det skulle ju kunna vara en bomb som jag väljer att släppa så här.
Men det är det inte.
Istället handlar det om förnedring på hög nivå.
Jag har börjat känna mig lite rund om magen - och fick i dag bekräftelse:
En kollega gick förbi och klappade mig på degen och frågade ”en till på gång snart?”

Ja - han fick en rak höger in i sin mage!

Skönhetssömn

Har sovit som en stock i sååå många timmar i natt. Slumrade till lite när jag läste saga för prinsen i går kväll. Låg sedan bredvid honom och läste fantastiske Stieg Larssons Flickan som lekte med elden - så bra!!!! - tills ögonen föll igen. Pallrade mig sedan upp och borstade små tandsebissingarna och bad storkillarna ta ut hunden. Och så pang på kudden igen. Klockan var inte ens nio...
Vaknade halv sju i morses och kände mig som en nyponros!!!!!