lördag 11 augusti 2007

Bullbak, bullbak...











Inget uteväder under förmiddagen satt fart på 15-åringen och 4-åringen. Efterlängtat bullbak blev av. Och nu bjuds hela familjen på bullfest. Det är lyxigt att ha barn som bjuder på hembakt fika. 15-åringen följde recept till punkt och pricka och visade sig vara en fantastisk bagare!!




Städa och feja

Vi har ju varit rätt bortskämda med städning. Eftersom vi lejt bort den i över ett år. Det är bekvämt och helt underbart att komma hem till ett skinande rent hem. Men det blev svindyrt - eftersom vi envisades med att köpa det vitt.

Nu är vi våra egna städare - och om sanningen ska fram så har vi inte städat ordentligt på hela sommaren. Så när det åskade som värst i dag drog vi fram här inne i den klibbiga värmen!

Och det blev sååå fint!

Melodikryss i någorlunda lugn...

Det brukar bli rätt hetsigt här på lördagsmorgnar. Maken vill lösa melodikrysset (och jag vill lite också) och barnen vill prata vid frukostbordet. Maken höjer volymen på radion, barnen höjer sina röster... Till slut skriker maken åt alla att hålla käften och lördagsmyset når sin kulmen...

I dag gick det rätt lugnt till väga. Makens telefon brummade och påminde om vad som var i görningen (Jo, han har ett larm inställt på melodikrysset- det är sant!). Frukosten var klar, de stora barnen sov och den lille hade redan ätit. Så ingen behövde skrika, volymen på radion var på en vettig nivå och vi blev bara ovänner en gång - då koncentrerade JAG mig på fel sak eftersom JAG missade vad som sades på radion.

Melodikrysset - I love it.

Turkiet here we come





Nu är resan till Turkiet betald. Drömmer mig tillbaka lite till värmen och maten som vi upplevde när vi var där för två år sedan. Maken blev dödssjuk och ville aldrig, aldrig, ALDRIG åka tillbaka mer. Och mannen i den andra familjen ville heller inte se landet igen.
Men nu drar vi snart - alla nio.
Och det ska bli sååå härligt.

16 år...

I går firade maken och jag 16-årig bröllopsdag.

Första jobbveckan efter semestern avklarad, helt slutkörda - ingen bra dag att fira på alltså. Vi dividerade ett tag om att gå ut men lade det på is. Bestämde oss istället för att laga tacos - det funkar var gång- och stanna hemma med barnen. Vi köpte oss dessutom en bukett rosor som vi klippte ner så att de fridfullt sjönk ner i cylindervasen på köksbordet.
Efter maten lade maken vår lilla hjälte och somnade mellan hans riddarlakan. De stora killarna kollade en film och jag försökte hänga på - men fick ge upp och drog mig till min svala bädd i stället. Och somnade på momangen.

Så kan det gå i verkligheten.