söndag 24 augusti 2008

Vi njuter medan tid är

Söndagskväll. Solen skiner. Skuggorna från björkar och tallar dansar på vår altan. Vi äter kvällsmat ute och konstaterar att snart är det slut.
Helgen i Skåne kan summeras: REGN! Man skulle kunna tro att vi som är från de här breddgraderna skulle vara vana.
Men tänk er: Hela tjocka släkten i en scoutstuga. En dröm när det är svensk, idyllisk sommar. Mindre ljuvligt när regnet vräker ner timma efter timma, dag efter dag. Rökarna tryckte utmed husväggarna. Stuprännorna var inte rensade på ett halvt liv så det bara vräkte ner vatten på gräset som tillslut blev en leråker. Grillningen förlades till köket - och ni kan ju bara tänka er hur vi luktade sedan.

Dock: En helt underbart rolig helg. Tillsammans med kusiner, sysslingar, syskon... När vi träffar pappas släkt är det nästan svårt att hålla räkningen. De är sju syskon. Alla har en man eller fru. Vi är 14 kusiner. Alla har en man eller fru. Och så har vi ynglat av oss. Minst två barn per kusin plus att vi är ett par stycken som har några fler. Alla som ville sov över på loft, i våningssängar, i sovsalar, på golv... Vi var nästan lika många till frukost i morses som till middagen i går kväll!
Jag längtar redan till nästa gång.