fredag 10 augusti 2007

En gammal dam

Shakina var ett yrväder när hon var liten. Hon var så bångstyrig och envis att jag grät många gånger. Barnen stängde in sig, jag darrade och hunden bet...

Fy vad hade vi gett oss in på. Jag som dessutom varit hundrädd i hela mitt liv. När jag tänker tillbaka undrar jag om vi var riktigt kloka - samtidigt är jag glad över att vi inte fattade det...

I dag är hon sex år och en fantastisk vän. Lojal, lugn och trygg och hur snäll som helst mot barn. En rhodesian ridgeback har ett fantastiskt lynne.

Vatten - i massor

I dag var det åskvarning - igen. Och regnet ööööste ner därute. Jag var ute på lunchen och fick min beskärda del. Jag vet inte riktigt vad det var jag skulle sota för. Men jag såg ut som en dränkt katt.

Jag blir så lycklig






...av att komma hem till mitt kök.
I dag var det bara några pizzakartonger, lite grus på golvet, en full sopkorg som stod mitt i köket, lite flingor och några torra mackabitar som störde utsikten.
Men om jag vände blicken så såg jag:
mina kära hyllor (livet blev så mycket enklare när vi bestämde oss för att riva alla skåp och välja ut lite porslin att använda i vardagen - det behövs faktiskt inte så mycket)
den goda basilikaoljan vi fått av vänner (kan varmt rekommenderas - droppa lite över sallad - mumma!)
blomsteruppsättningen vi fått av andra vänner (plötsligt när vi lagt golvet fick vi in en ny accentfärg - svart. Me like.)