måndag 17 september 2007

Ordning och reda - del ett

Jag lovade ju mig själv lite ordning och reda.
Och jag har faktiskt tagit i tu med det i helgen. Lådan i köket - röjd. Korgen i köket - röjd. Översta lådan i byrån i sovrummet - röjd. Och på väggen i köket - en anslagstavla för lappar, lite mem för handling och TO DO:s.
Så nöjd!
Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen. Men jag kanrapportera att efter att ha gått upp klockan fem i morses (JOOO det är sant) så är jag helt död i kväll. Jag får vara nöjd om ajg orkar att fixa köket.

Gaaahhh och pannkakor

Datorstress. Finns det något värre? Jag är inte gjord för att klara av det. Det kliar i hela kroppen och jag blir alldeles stirrig när datorerna B A R A T A R D E T S Å Å Å Å L U G N T. Först på jobbet och så nu hemma.

Det blev pannkakor till kvällsmat. Nyttigt va? Lillebror fick välja och då fick det bli så. Vi åt dem med keso och tacosås (och så sylt och socker så klart). Snacka om att lillebror var nöjd. Under tiden som vi stekte dem ville han smaka. Men elaka mamman sade nej. "Ah, men mamma" försökte han då "det var ju faktiskt jag som kom på att vi skulle göra pannkakor".

De som tror att elaka mamman gav med sig sträcker upp en hand...

Morgonstund har...

Jovars, det är rätt gott att komma upp på morgonen. Men man behöver väl inte överdriva?
I morses vaknade Lilleman, maken och jag tio över fem...

Maken skulle ju upp i de krokarna, så honom gjorde det inget. Men Lilleman och jag...

Men jag gick upp. Fixade frukost, åkte och hämtade ut pengar och tog ut hunden. Nu sitter jag här och har all tid i världen. Det känns faktiskt riktigt lyxigt.
Lilleman däremot börjar krokna vid det här laget och klagar på att han är för trött för att äta frukost, så det kanske inte är nån god idé att göra morgnarna så här tidiga allt för ofta.