tisdag 11 september 2007

Tisdagstema NÄRA



Gillar man varandra vill man inget hellre än att komma riktigt NÄRA.

Jag är hans bästa tjej

Lilleman klappade mig på kinden när vi sade gonatt. "Du är min bästa tjej", sade han. Du och NN och XX och LL. (Tre av hans favvofröknar på dagis). Jag tackar och bugar som får sälla mig till den skaran. Men undras om jag ska bjuda dem på att de står lika högt i kurs som jag...

Oordning och kaos

Skenet bedrar.
Jag ÄR en jäkel på att snabbt röja undan, fixa ytan, få det att se röjt ut. Men under ytan - där gror stöket. Jag försöker, försöker, försöker - men det är ju så förbannat tråkigt att plocka allt i riktiga högar, sätta in i pärmar, ordna upp tillvaron. Har till och med, i nåt tillstånd av "nu-JÄKLAR-ska-jag-bli-en-BÄTTRE-människa", köpt lådor och förvaring för att bringa ordning i mitt stökiga liv. Men vad hjälper det.

De senaste veckorna har jag, och stackars maken som dras med i mitt stök - trots att han är typen som vill märka alla hyllor, alla lådor, alla skåp för att veta att VAR SAK HAR SIN PLATS- letat efter pass. Vi har inte sett röken av dem sedan vi kom hem från Island i våras. Och har ju inte heller behövt dem. Men nu har vi letat oss fördärvade. Låda ut, skåp in. Om och om igen.
I söndags kväll gav vi upp. De fanns INGENSTANS.

Men så ikväll tänkte jag: Bara en runda till. Letade på samma ställen, i samma högar. Och DÄR, där låg de.

Så nu har jag bestämt mig: Jag ska lägga en stund varje dag på att rensa ÖVERALLT. Sätta in viktiga saker i pärmar, som ska märkas. Slänga oviktiga saker. Bära upp på vinden sådant som behöver sparas lite längre tid. Och så vidare.

Håll tummarna för mig. Jag nästan dör av tristess bara jag tänker tanken. Men den här gången ska jag lyckas.