torsdag 10 juli 2008

Läsa, läsa, läsa

Jag älskar ju att läsa. Har gjort det hela livet. Och jag ahr alltid haft vänner omkring mig som läst mycket. Jag minns speciellt en kompis, Berit. Hon och jag kunde ligga på en filt utanför mina föräldrars hus och tävla i vem som läste fortast. Nu för tiden tävlar jag inte. Jag bara njuter.

Den här högen lånade jag med mig från vännen M härom dagen.

Avverkad hittills: När livet stannar av Malin sävstam. En berättelse om hennes förlust av familj och vänner efter tsunamin. Oerhört gripande. Läs den!

Påbörjad: Tätt intill dagarna av Mustafa Can. Utspelar sig i Södra Ryd i Skövde, inte långt ifrån mitt barndomshem.

Spoooky


Ser ni gravstenen? Mitt ute i jordhögarna? Maken grävde fram den i dag.
Är det någon som vill säga oss något???
Utöver den så har vi hittat en gammal spik, en spännmokajäng och en flaska absolut från byggåret. Kanske läge att reklamera huset?

Vänner på sommarlov

Lilleman har haft en kompis boende här några dagar. Det har skrattats och busats och dansats och lekts. De har haft så otroligt kul. I eftermiddags fick de måla varsin t-shirt. De dekorerade med sina namn och med pokémons. Och de var såååå stolta efteråt.

Minns när en av storkillarna hade kalas i den här åldern, då lät vi alla barn måla sina egna t-shirtar. Vi satt på hallgolvet och det var väl tio, tolv ungar hemma. Hallgolvet var nylagt och maken och jag var så nervösa över att vi skulle förstöra det... Golvet klarade sig så klart och de där t-shirtarna hängde med ett par år efter det.

Altanen dag XXXX

Jag ska sluta läsa andra bloggar. Jag googlar ju av förståeliga skäl en del på altan, altanbygge, altantrappa, plintar, golvregel, bärlina.... You name it. Och på bloggar som jag kommer in på står det altanen dag 1, altanen dag 2, altanen dag 3 och poff så bjuds det på kaffe och hembakad muffins på pimpad uteplats. Vad är folk gjorda av???
Här kämpar vi vidare. Några plintar är gjutna. Andra återstår.

Jag kommer inte att räkna antalet dagar det här projektet tar. Jag kommer däremot att räkna antalet njutbara stunder därute när det är klart!