onsdag 12 september 2007

Dagens tre

1. Myntate. Grannen odlar mynta och i dag fick vi en påse att prova. Tanken var att 16-åringen skulle få det för sin förkylning - men 15-åringen och jag har också slurpat i oss. Sååå gott.

2. Föräldramötet på dagis. Först och främst för att det är avklarat - det brukar vara rätt trista tillställningar. Men dessutom för att det faktiskt var både trevligt och givande. Fröknarna är helt fantastiska. (jo, jag sade ja till att bli klassförälder. Efter en lång stund av tystnad när frågan ställts såg jag hur min arm flög upp. Det fanns typ ingen återvändo...)

3. Min bok. Jag tar en stund då och då och påminns om att läsningen har följt mig genom hela livet. Det fungerar som avslappning. Jag glömmer allt annat då.

Pressad i tinget

Usch och fy. I dag var jag i tinget. 16-åringen var kallad dit för att höras om skadeståndskraven för den stulna mopeden. Men vi vägrade att låta honom gå dit och ringde och sade att en målsman kommer i stället.
Kände mig ensam och liten och ynklig och ANKLAGAD. Rösten stockade sig, jag blandade ihop årtal och hjärtat höll på att hoppa ur bröstet på mig.

Det slutade med att jag fick några hundralappar i handen och fick traska ut innan målet var avklarat. Jag vet i nuläget inte hur det gick - men det verkar inte som om vi får ett öre. Killen åtalades för olovligt brukande och kunde inte bindas till stölden och hans advokat var torr och tjurig och ville inte gå med på nåt. Tror jag. För jag fattade inte ens hälften av vad som sades där inne i rättssalen. Snacka om fikonspråk.