fredag 31 augusti 2007

Och åren de går...

Här följer en liten kavalkad över lillemans liv. Jag blir alldeles tårögd och varm i kroppen när jag tittar på bilderna. Vilken tur att jag tar så mycket kort. De är till bra hjälp för minnet. Tror jag ska ta och gå igenom storkillarnas liv också. Måste börja med att leta bland papperskopiorna på vinden.

Bilderna är från 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 och 2007.
Det första är av naturliga skäl tagen i november (han är född då) men de övriga är tagna i september månad och visar hur han har utvecklats år för år.
Jag tycker givetvis att han är världens finaste - på delad förstaplats med sina storebröder! Tänk vilken tur jag haft - som fått de tre allra vackraste barnen i världen!





Fredagsmys i väntan på turbodagen

Fredagsmys med sönerna (alla utom en), nyanländ make, rött vin i glaset och en nygräddad paj. Mumma. Det finns en del att glädjas åt i livet.

Magne ser fram emot i morgon. Då blir det en heldag med en massa som händer. T kommer på morgonen (maken ska hjälpa hennes mamma att flytta och jag tar barnen och lagar mat till hela flyttgänget), på kvällen är det kräftskiva hos U och S och dit kommer alla kompisarna som vi brukar fira alla stora högtider hos. Och slutligen ska vi sova hos I och följdaktligen vakna upp hos honom med.
Magne kan inte fatta att det är sant. ALLT det roliga på en dag.
Jag i min tur kan inte fatta hur vi ska orka...

Solrosor och gamla tanter

Fredagskänsla. Förr - när jag jobbade kvällar och varannan helg - så infann den sig aldrig riktigt. Nu gör den det. Med besked. Jag är så trött och har ont i mina fötter (ja, jag börjar bli gammal) och längtar efter lite färska blommor till köksbordet. Och så brukar Lilleman och jag gå och fika.

I dag blev det solrosor. Jag köpte dem till halva priset av en gammal skrynklig dam på torget. Hon höll just på att packa ihop sina grejer och såg så krum och spenslig och uråldrig ut. Om hon orkar, så ska väl baske mig jag orka, tänkte jag. Och återfick plötsligt lite kraft.

Nu står solrosorna på bordet och påminner mig om helgen som ligger framför - och om den gamla tanten. Och jag känner mig riktigt PIGG.