måndag 12 maj 2008

Städhjälp åt folket

Ja åtminstone åt mig.

När f-n ska man hinna städa?
Hur gör alla andra?
Under veckorna varken hinner jag eller orkar (att jag inte har lust är en helt annan diskussion...). På helgerna vill vi inte lägga all vår ledig tid på att rensa runt i skiten här.

Jag är en jäkel på att röja. Ordning på ytan är en av mina bästa grenar, allvarligt talat. Men när det sen kommer till städningen då tappar jag liksom fart och kommer i mål bland de sista.
Ikväll röjer jag. Putsar skivan på bordet i vardagsrummet, puffar kuddar och tänder lite ljus. Det är sånt jag vill lägga tid på. Inte på att städa.
Näe, för helsike - i morgon ringer jag och bokar in nån som kan hjälpa till att få rent och snyggt här.

När dygnet liksom fördubblas

Inte alls lika varmt i dag. Men ändå tillräckligt för en hastigt påkommen grillkväll. Tildis och mamma kom upp till oss efter dagis och jobb. Ungarna lekte kärlekslek och mammorna gick igenom vad som kantat livet sedan sist. Jag grillade på en halvtaskig gasolgrill som sett sina bästa dagar och vi blev sju till bords. Mammorna satt ute så länge filtarna och knottrorna på huden tillät. Sen blev det kaffe och mer prat vid köksbordet. Och jag konstaterar: mer spontanitet i livet. Det gör att dygnet liksom blir dubbelt så långt och livet blir så mycket skönare att leva.