tisdag 17 juni 2008

Elaka mamman...


... vill att Lilleman ska lära sig simma. Han är ett yrväder i vattnet - ja, precis som på land - och det vore ju en välsignelse om ungen kunde simma till sommaren. Så nu får han gå i simskola. UTOMHUS. Han fryser och hackar tänder och GRÅTER. Va? Hur hemskt låter det inte. Och ändå vill han dit igen. Dag efter dag. Det är snart så jag undrar om det inte är bastun som lockar mest.

Äntligen sommar - det haglar!!!

Eftersom jag varit så usel på att uppdatera bloggen de senaste dagarna får det bli lite summering här. Haglade gjorde det i går kväll. Det var sånt där riktigt sommarhagel som smattrade mot gångarna och studsmattan blev helt vit och drog till sig alla tonåringar som sitter i källaren och lanar. Lilleman sprang barfota runt huset och fascinerades av det märkliga vädret. Ingen snö i vintras - men nu?

Stenkul...


Min man är en envis man. Hur förklarar man annars att han timme efter timme tyar att stå med en vinkelslip, stämjärn och slägga och hacka ut banor för våra reglar i berget. Jag beundrar honom så. Själv går jag inne och städar och lagar mat och undrar om någon nästa sommar minns vad jag gjorde söndagen den 15 juni 2008.