onsdag 27 februari 2008

C:s mage hörde av sig

Gravida C ringde i kväll. Och berättade om sitt tillstånd, om sin fina mage och och sina förväntningar inför långfredagen då det är beräknat att komma ännu ett litet barn till familjen.
Det är fantastiskt med dessa barn som kommer till världen. Alla förväntningar och all kärlek som de för med sig. Minnena av hur man själv kände poppar upp vid ett sånt här samtal. Storkillen nummer ett som kom i säte, mellankillen som dök upp 13 månader senare i ilfart och lilleman som kom tio år senare på 09.00 blankt. Minnet är kort många gånger, men när det gäller ens graviditeter och förlossningar så är det ofta glasklart. Märkligt.
Nu ska jag upp och inventera vinden för att se vad vi har kvar i babyväg. Mycket är skänkt, men nån bilbarnstol, resesäng och tripp-trapp-stol kan jag säkert hitta.

Ibland är det tomt

I dag är huvudet tomt.
Varsågod, jag bjuder på den, för den som vill göra sig lustig över mitt normala tillstånd!

Men jag kan trots allt konstatera att måste-listans översta punkt är åtgärdad. Present är införskaffad!!!! Jippi!!!!
För att fira det gick vännen M, lilleman och jag på fik efter jobbet. Görmysigt lite kyffe med världens godaste latte, och världens godaste kladdkaka - enligt lilleman. En guldstund innan M:s buss gick hem. Och lillemans mage blev nöjd. Kanske inte världens smartaste av en mamma att bjuda på värsta kalorifikat strax innan kvällsmaten. Men jag tycker att det må vara hänt. Det går inte att vara så jäkla redig jämt.