torsdag 8 maj 2008

Ett år sedan i dag


Det känns trösterikt att titta på gamla bilder. Så här såg det ut på framsidan för ett år sedan. Då hade vi flyttat färdigt jorden och planat ut en del av tomten. Och i dag är här grönt och frodigt. När jag ser det här så känns det ändå som om det finns hopp om baksidan också. Förhoppningsvis behöver vi inte ha studentfest i jordhögarna nästa sommar...
Ibland undrar jag när den dagen kommer då vi bara ska sitta i vår trädgård och i vårt hus och njuta. Utan att lyfta ett finger. Kommer den dagen någonsin? Jag har ett svagt minne av att det var därför vi sålde vårt förra hus, flyttade till lägenhet och bara njöt av INGA måsten. Men jag har också ett svagt minne av att vi tröttnade på det till slut. När maken satt på hallgolvet och snickrade en kryddhylla för att få skapa lite - DÅ insåg vi att vi behövde lite mer att sätta tänderna i.

Dagens tre

Solen!
Inne på jobbet är det kallt. Då är det fantastiskt att sitta ute på pastarestaurang och äta samtidigt som solen värmer kinden. Jag tog till och med av mig och satt i linnet. Sommar!

Solen!
Torsdag betyder fotboll. Solen värmde föräldragänget och klubbens nystartade fik var öppet. Det blev kaffe och kladdig god kaka i solen. Hjärtat slog lite lugnare och jag var helt avslappnad när träningen var över och vi gav oss av hemmåt.

Solen!
Säga vad man vill om väder. Men visst påverkar det. Jag svävar som på moln när det är ljust ute så länge och värmen dröjer sig kvar långt in på kvällskvisten.Jag misstänker att jag är betydligt lättare att leva tillsammans med vid den här tiden på året än under mörka hösten.