lördag 19 april 2008

Dagens tre

Det var länge sedan sist.
Ibland glömmer jag bort att fokusera på de där ljuspunkterna i livet. Jag har varit så vansinnigt trött den senaste tiden att jag inte orkat leta efter livets goda.

I dag är det inte svårt:

Frukost i solen. Finns det något härligare? Lite kallt om kinden men så ljuvligt. Kommer ihåg när storkillarna var små och vännerna från England och Belgien ville leka svenska och fika ute om våren. De började redan i februari och trodde att det skulle vara så. Och jag mitt fån bara skrattade åt dem och höll på att frysa rumpan av mig. I dag sken solen och det var NÄSTAN varmt ute.

Nya solbrillor. Fick ett par nya solglasögon med styrka i för ett tag sedan. Köpte ju glasögon på billighetsaffär i vintras och två gånger på raken levererades de med krackelerat glas. Så det blev glasögon gratis som plåster på såren. Jättebra -men eftersom jag för det mesta bär linser så ville jag ju ha ett par utan styrka i också. Spanade i Paris men hittade dem på Synsam här hemma. Det är nästan så att jag blir riktigt snygg i dem!

Sönerna. Visst är det så. Ibland står de inte med på min lista. Men för det mesta så bidrar de till att jag mår bra. Efter en sån mysdag som i dag är det svårt att inte ta med dem.

Grattis 16-åring


Vi hatar egentligen när killarna sitter vid sina datorer och tiden bara rusar iväg. Men när det blev till att köpa present till 16-åringen så blev det trots allt en sprillans ny laptop. Snacka om lycka! Han fyller egentligen på tisdag men vi passade på att fira ikväll när alla var hemma. När jag tittar på storkillarna nuförtiden känns det så märkligt - för jag minns precis hur livet var i den åldern. Vad jag tänkte, vad som var viktigt, vad som gjorde mig glad och vad som gjorde mig ledsen. Trots att ett helt liv passerat sedan dess.

Barnarbete och sommardrömmar






Vi gräver och gräver och gräver. Och hela trädgården ser ut som en krigsskådeplats. Platsen där altanen ska växa fram blir slätare och slätare. Men givetvis har vi stött på berg. Diskuterade möjligheterna att spränga bort det. Då blev det fart på en av storkillarna som slog itu bergsknallen och sen baxade maken och storkillarna bort stenbumlingen. Impressed!

Vitsippan ute i backarna...


Äntligen börjar vår vitsippeäng att blomma! Det brukar vara alldeles översållat med blommor nere vid Lillemans lekplats i trädgården vid den här tiden. Alldeles ljuvlig. När så fåglarna kvittrar och solen dessutom skiner så är det bara alldeles perfekt.
Imorses sken solen så förföriskt att vi dukade bricka och intog frukost ute i trädgården. Iförda morgonrockar och viljor av stål njöt vi av värmen trots att vårt skinn blev alldeles iskallt. Ibland får man bjuda till lite - och den där första utefrukosten är alldeles speciell.