måndag 25 februari 2008

Helger

...de har en förmåga att bara rusa förbi.
Jag förstår det inte.
Säg att man kommer hem på fredagskvällen vid sex, typ. Sen varar helgen fram till sex på måndagsmorgonen. Det är 60 timmar. Alldeles fria att använda till vad man vill. Vad borde man inte hinna på 60 timmar? Ta långa promenader, träna, laga god mat, hitta på mys med ungarna, få tid för sig själv, lösa melodikrysset, ligga kvar i sängen, lägga sig tidigt, sova länge, gå på fest, jobba lite om det behövs, gå på stan och shoppa, se nån bra film....
Men vad hinner man?
Oftast eller alltid ingenting.
Nu i helgen var det ju kalas och det tog ju av förklarliga skäl en del tid i anspråk. Nästa helg är det fest igen.Lördag kväll. 40-årsklalas. Får se till att göra några flugor på smällen och få in lite annat på schemat i samband med det.

Dessutom har jag ågren över att vi inte hittat på nån present. Jag hade bokat stand-upp för oss åtta som går ihop. Men sen kunde inte alla som skulle med - så vi måste tänka om. Och min hjärna står stilla.

Några idéer? En helg på österlen? En spadag med bara tjejerna? Ett smycke? En brakmiddag på lyxkrog? En fixardag i deras trädgård?
Jag är tom i huvet!