måndag 27 augusti 2007

Magiska ögonblick

De är rätt många, de där magiska ögonblicken. Men det är så lätt att de försvinner och bara blir en självklar del i en stor grå massa. Livet måste levas långsamt för att kunna njutas. Tack och lov har jag min kamera som fryser vissa ögonblick som jag kan njuta av igen, och igen och igen.
Här är fiskmackemonstret. En vanlig augustimorgon. Mitt i livet.

Storvinst

Ibland är jag en sån ytlig drömmare att jag fantiserar om en storvinst. En dag som i dag - när alla räkningar ska betalas - så skulle det sitta extra fint.
Tänkt att kunna betala av alla huslån, köpa nya mopeder till killarna och kunna leja bort altanen.
Det skulle sitta fint och göra livet så mycket enklare.

För ett år sedan

27 augusti 2006. Lite mindre kille. Lite mindre cykel. Ett år går så fort. Jag kan inte förstå vart tiden tar vägen. Kanske skulle man ta och samla upp lite av den bra tiden i en burk eller i en petflaska. Och sedan ta och plocka fram och andas in när man har för ont om tid...

Efter jobbet i dag åkte lilleman och jag till vännen M som skaffat ny lägenhet. Hon höll på och måla och feja och det blir så fint så fint. Jag blev så sugen på att greja lite själv. (jo, det är sant, jag tänkte så - och kom sen på att vi har ju tusen projekt på gång här... så jag har nog så det räcker.)

Bestämde mig för att försöka få undan följande under veckan:
1. Rensa bort alla verktyg, all rockwool och alla täckpapper från gillestugan.
2. Röj undan all panel och annat som belv över från väggrenovering - nu ligger det bara i högar i duschrummet.
3. Förbered för att fortsätta renoveringen i gillestugan.
4. Surfa efter fina vita soffor till gillestugan. Helst billiga, helt nya och jättefräscha.
5. Stryk de fina gardinerna och förbered operation pyntning.

Jag tror jag börjar med punkt 4 och 5.

Vart tar tiden vägen?

Söndagar har ett eget tidssystem. Det tror jag. Söndagar går alltid så vansinnigt fort. Och eftersom vi var på kräftskiva i går så var vi ju dessutom avsevärt segare än normalt.
Det blev lite krattning gjord i trädgården. I övrigt en långpromenad med lilleman på cykel och Shakina i koppel. En bilhämtartur. En storhandling på coop. Och lite läsning. Nu har jag gett mig på Stieg Larssons tredje roman. Kan inte säga något om den än - mer än att jag redan vill ha mer.