onsdag 29 augusti 2007

Listan- den förbannade listan...


Jag gjorde ju en lista i början av veckan- men jag vet inte hur i hela friden jag ska hinna med den.
Så i dag gjorde jag en ny lista.

1. Frys in pilsnerkorven som blivit stående i kylskåpet.
Och vet ni? Jag har klarat av att slutföra detta uppdrag. Redigt va?!

Vem är hon, vem ÄR hon???

Var och hämtade ut en annan kvinnas pass i dag. Den dam som finns på bild i passet med mitt namn är någon annan... Hon ser så bister ut och har inga läppar kvar - läste nånstans att läpparna smalnar av i takt med att man blir äldre. Därför, varnades man i artikeln, ska man pronto sluta med mörka läppstift och göra läppglans i milda färger till sin vän. Läppglans, läppglans - det får bli min melodi!

Höst, sköna höst!


Jo, jag gillar hösten. Mest av alla årstider - tror jag.
Fast på sommaren är det kanske så att jag gillar sommaren bäst. Och på vintern, vintern och på våren våren.

Snarare är det kanske så att jag gillar årstidsväxlingarna. De ger mig kraft och vittnar om tidens gång och livet som pulserar. I dag möttes vi av en iskall morgon - frost på vissa håll, och så har regnet piskat oss på äkta höstmanér och så har solen skinit och det har varit så fantastiskt vackert som det bara kan vara på hösten - med blåblå himmel och orange ljus. Det är sååå vackert.
Jo jag älskar hösten! Det blir knappast bättre än så här!

Vad har du i garderoben, människa?

I en nyligen genomförd undersökning uppger 9 av 10 svenskar att de har saker de aldrig använder i garderoben. Värdet av dessa prylar är allt ifrån någon hundring till långt över 20 000 kronor i vissa hem. Sammanlagt blir det prylar som svenskarna aldrig använder för över 5 miljarder kronor.
Fem miljarder!!!! Va?
Inte konstigt att blocket och tradera går bra.
Går i tankarna en rundvandring i mina egna garderober och på min egen vind:

En fin gammal dubbelsäng
(själva stommen) i svart smide. Kanonsnygg. Jag drömde om den i många år innan vi skaffade den. Jag trodde att jag nått mina drömmarsmål när jag väl fick den. Den hängde med i mer än tio år. Nu är den inte alls lika viktig längre och står bortglömd på vinden.

En 1800-talssoffa som jag köpte för mina surt förvärvade studentpengar en gång i tidernas begynnelse. Maken klädde om den för sex-åtta år sedan och den fick följa med ända tills vi flyttade in i vårt stora hus. Nu får den inte plats (!!!!)

Tre kanonbra garderober. De köpte vi när vi bodde i 50-talslägenheten där det inte fanns en tillstymmelse till tanke på förvaring. En del av arvet från farmor gick till den investeringen. Nu bor vi i 60-talshus där arkitetketen satt en ära i att planera in garderober och förvaring ÖVERALLT.

Stolar och bord. Till förbannelse. Kan vara bra att ha när man får gäster. (och är faktiskt bra att ha när man får gäster - men de tar en jäkla plats.)

Nu ska jag på möte. Men jag lovar. Det finns mer på min vind!!!