söndag 12 augusti 2007

Hjälten på skogspromenad


Maken, hjälten, Shakina och jag gav oss ut på skogspromenad. Målet var kantareller till kvällsmackorna. Men vi hade ingen tur - den här gången heller. Alla pratar om rekordår och man kan till och med läsa i tidningarna om hur mycket svamp det finns i skogarna. Men för oss blir det bara tji. Hittade fyra stycken.

Men vi njöt ändå och Hjälten åt bär. Till slut fick vi ge oss - även myggorna njöt i skogen och de hade bättre tur än vi i sin jakt på föda. Maken blev helt sönderbiten...

Va, det står ju HUND!

Lille hjälten har blivit så fascinerad av bokstäver. Han skriver gärna och vill lära sig mer och mer. I dag blev det pappa, mamma, hund, varg, däck och känguru.

Snacka om att han var nöjd när vi kunde läsa vad det stod!

Minns när 16-åringen lärde sig läsa. Han hade läsläxa med sig hem och jag ställde nån fråga på det han läst. När han insåg att han lärt sig något utbrast han nöjt: Va, man får ju veta saker också!

Borde hon ha körkort?

Var hos vänner i går kväll - balkantema med bosniska föräldrar, inlagd paprika, slibovich och en massa annat GOTT!!!

Mamma E berättade att hennes pappa alltid sagt att hon inte borde få ha körkort. Orättvist, tyckte hon. Nu hade det dessutom hänt grejer som gjorde att Pappa A höll med sin svärfar.
Detta hade utspelat sig i bilen häromdagen: Sonen E vill ha full koll på allt. Frågar hur man vet att bensinen inte är slut och så vidare. Och oljan, mamma, oljan. Hur vet man att det finns olja? Mamma E, som fortfarande tror sig om att vara värd sitt körkort, visar med en svepande gest åt vänster att där, där finns en lite nål som visar att det är halvfullt med olja.
Va? Utbrister Pappa A. Vad visar du pojken?
Att det är halvfullt med olja, säger Mamma E. Såklart.
Men herregud, säger pappa A, det där är ju temperaturmätaren. Den visar ju inte oljenivån.
Va? Utbrister Mamma E, det har jag alltid trott.