torsdag 4 oktober 2007

Dagens tre

1. Makens röst. Har inte hört den på några dagar så den värmde hela min själ.

2. Tystnaden i huset. Åkte hem på lunchen - vilket inte hör till vanligheterna - och fick uppleva hur det är att vara ENSAM hemma. Det var härligt. Jag tror jag måste göra om det!

3. Att stå upp och jobba. Satte mig ner en stund i dag - för första gången på ett halvår eller nåt. Tänkte att jag skulle vila ryggen. Men det var INTE bekvämt. Jag ställde mig upp illa kvickt igen.

Dödsdömd Humle

Den här humleplantan kom aldrig i jorden.

Undra om det är för sent nu?

Så här har den legat i trappan och väntat på bättre tider sedan sommaren.

Va? Hur LÅNG tid tar det att gräva ner den? Två minuter? Jag är en dålig människa. Åtminstone jävligt slarvig och SLÖ. Nu är det klarlagt.

Vem ska vika tvätten?

Jag fattar inte. Jag tvättar och tvättar och tvättar. Och högarna i tvättstugan växer - med ren tvätt. Men INGEN viker.

Kunde inte nån förbarma sig över min tvätt. Bara en kväll???
Jag läste på en väns blogg att hennes mamma vikt nio maskiner tvätt när kompisen och maken var bortresta. Kan jag inte få låna henne?

Husmorstips inför vintern

I går morse var det frost på rutan. Jag var försenad och hittade ingen skrapa i bilen. Rusade in, och som en yr höna letade jag runt i skåp och lådor och hittade ingen skrapa där heller. Pling - sade det i hjärnan. En stekspade kan väl funka. Leta, leta, leta. Men hittade ingen.

Pling, pling sade det igen och så plockade jag med mig stektermometern. Och den funkade alldeles utmärkt kan jag berätta. Perfekt fasad för att funka ypperligt för att skrapa en framruta.
Nu ligger termometern i bilen. Och jag sätter tusen spänn på att den dag jag behöver en stektermometer så kommer jag att leta mig halvt fördärvad. Snälla - påminn mig då om var den är!