söndag 30 september 2007

Dagens tre

1. Tidig morgon med lilleman i sängen bredvid. Dagen började med djupa samtal om existens och kärlek. Det var lätt att gå upp och jag kände mig utvilad - trots att kroppen bär på värsta förkylningen med feber och en släng av bihåleinflamation (ni skulle se mitt SNOR!!!!!)

2. Promenad i regnet. Ja, blir det ingen promenad i solsken så får man väl välja den då det regnade. Det var friskt och skönt. Lilleman cyklade och vi mådde så gott när vi kom hem till frukosten.

3. Brasmyset. Tre söner är en gåva. (Vissa dagar gör de mig vansinnig och får mig att längta BORT...) I dag har de bara varit för gulliga. Torkat mina tårar när jag gråtit en skvätt och visat att det är helt fantastiska att ha i huset!

Höstkväll framför brasan

Det är det här som är det ALLRA bästa med hösten (förutom alla vackra färger utomhus och de underbara dofterna och de stilla regnen...).

Storkillarna riggade brasa i vår återintagna gillestuga och lilleman och jag gräddade bröd och fixade oboj och te. Stunder att spara till dagar då det känns tungt.

Till och med hunden njöt - ni ser väl henne lite till höger om lilleman?

Höst och clematis

Klippte ner min gamla och satte dessutom en ny clematis tidigare i somras. Men de har inte riktigt velat vara med. Det kom ohyra på dem och jag har nästan trott att det var helt hopplöst att få nytt liv i dem. Men se - nu blommar det!

Gillestugan höll på att ta död på mig...




Så idag har jag lagt några timmar på att röja undan allt som påminner om en byggarbetsplats. Det såg ut som hej kom och hjälp LÄÄÄÄNGE och det är bara att inse att inget kommer att bli gjort ännu på ett tag.

Så jag skred till verket med dammsugare, svabb, överkast, vår matta som flyttat hem igen och lite lakan och en häftmaskin. Väggen längst ut till vänster är bara reglar och cement eftersom vi var tvungna att riva en del panel i somras när vi gjorde om ytterväggen och åtgärdade fuktskadan. När vi var i Frankrike en gång och hyrde ett hus så hade de tyg på väggarna... Vi tyckte att det var skitfräckt då - så varför inte här hos oss. Sagt och gjort - lakanen häftades fast på väggen.

Voila!

Nu kommer jag att överleva - mitt hjärta behöver inte må dåligt så fort jag går ner här nere. Kanske jag till och med ska ta och se en film framför brasan i kväll...


Så här såg det ut i somras när det fortfarande var någorlunda ordning. Tänk dig brädor, rookwooll, spik, bröte och skit... i mängder.... Utöver de kala väggarna...

Tillbaka efter en vecka i Turkiet

Visserligen har vi hunnit vara hemma i några dagar - men på grund av sjukdom och annat elände så har jag inte hunnit ta mig in på bloggen förrän nu. Visar några bilder från en härlig heldag i bil som vi hade ute på landsbygden och uppe i bergen. Det var ett fantastiskt äventyr då vi fick se mycket.
Badbilder kan jag visa en annan dag.