söndag 7 december 2008

Julmarknad och julvandring

Vi är inga marknads- eller loppis- eller några andra typer av evenemangsmänniskor.
Det kan man tycka vad man vill om. Men ofta hänger det på att vi hellre drar benen efter oss om helgmorgnarna eller helt enkelt väljer en fika på stan eller en långpromenad före mycket annat.

I dag gick vi andra vägen. Vi packade ihop oss och åkte på traditionell julmarknad på Torpa. Köpte glögg, svagdricka och enbärsdricka. Och lommade sen upp till Torpa stenhus för en titt. Och trot eller ej - där hade de guidningar i kylan. 220 levande ljus tända i medeltidsborgen, nyrenoverade rum och en massa spännande historia. Lilleman och vi älskade det. Och att dessutom en av vännerna jobbade där och underhöll med fantastisk skönsång gjorde inte utflykten sämre!

Vilken kväll!



Det var sååå gott och det var sååå roligt. 40-åringen - för vars skull vi roddat ihop detta - hade med sig febertermometer och alvedon i fickan. Han var inte i sitt livs bästa form - men kunde ändå uppskatta både mat och föreställning.
Vi satt på första raden och drogs snart in i föreställningen. Moi fick till och med skaka i hand och prata i mick.... Jag blev så stressad så jag hörde inte vad han sa och mumlade först fram nåt fel - och så skulle alla skratta åt det. Sen fick jag väl till det och så skulle de skratta åt det också...
Kul var det ialla fall. Även för mig!